Zsebre megy

Új portál a lakossági pénzügyekről: zsebremegy.hu

Budapest, 2016. június 16., csütörtök (OTS) - Sajnos a magyar lakosság pénzügyi ismeretei és pénzügyi tudatossága meglehetősen alacsony szinten van.

Az interneten számtalan oldal foglalkozik pénzügyi kérdésekkel, azonban az ilyen honlapokkal két probléma is adódik: vagy csak egy-egy résztémát érintenek (hitelek, pályázatok stb.), vagy nyilvánvaló tévedésekkel, netán hamis információkkal vannak tele.

A hiteles és pontos tájékoztatást kívánja szolgálni a lakossági pénzügyekkel és a családi-egyéni költségvetést érintő témákkal foglalkozó portál, a www.zsebremegy.hu oldal.

Cikkei közérthetően fogalmaznak, pontos és naprakész információkkal szolgálnak a lakosságot érintő legfontosabb pénzügyekről, mint a GYED, a GYES, a NOK, a CSOK, állami pályázatok, nyugdíjak stb. Az oldalon külön rész foglalkozik a mindennapi és a gazdasági hírekből kimaradó, a pénztárcát mégis érintő kérdésekkel, mint hogy mikor fizeti az állam a nyugdíjat és a családi támogatásokat, hol várhatók traffipaxos ellenőrzések.

Az oldalon rövid hírek és "Jó tudni" szekció foglalkozik a lakosságot érintő apróbb hírekkel, érdekességekkel. Mivel a lakossági hitelezés és a brókerbotrányok hazánkban komoly krízishelyzeteket okoztak az elmúlt években, az oldal külön menüpontban foglalkozik a hitelekkel, illetve bemutatja a lakosság számára kockázatos pénzügyi termékeket.