Változókor, menopauza ellen a természet erejével

A menopauza egy elkerülhetetlen teljesen természetes élettani folyamat, melyben semmi szégyellnivaló sincs a nők számára, sőt akadnak olyan kultúrák, ahol a menopauza elérése magasabb társadalmi rangba sorolással jár.

A menopauza leggyakoribb velejáró tünetei a következők lehetnek:

  • hangulatingadozás
  • átmenetileg csökkenhet a koncentrációs képesség
  • zavartságérzés
  • gyakori hőhullámok
  • hüvelyi szárazság
  • alvászavarok
  • vizelettartási problémák

Sajnos ezek a tünetek a változókor velejárói, de a jó hír, hogy a megoldás létezik, amennyiben megfelelően áll a pozitív változáshoz, és ha környezete képes megfelelő hátteret biztosítani a menopauza átvészeléséhez.
Az alábbiakban adunk egy kis segítséget, hogy milyen módon kezelheti a klimax kellemetlen panaszait:

Hangulatingadozás?

A változókorban lévő nők néha önbizalommal teltek és életvidámak, ez az állapot viszont korántsem állandó, ingerültté és mérgessé válhatnak. Néhány nőnél depresszió is kialakulhat. Próbáljon harmóniába kerülni önmagával, kapcsoljon ki, amikor csak tud!

Gyakori hőhullámok?

A rendszeres mozgás, és a réteges öltözködés segíthet! Próbálja megfigyelni, hogy mihez kapcsolhatóak a hőhullámok, egyeseknél a dohányzás, alkohol, forró/fűszeres étel vagy ital fogyasztása váltja ki.

Hüvelyi szárazság?

Segít az aktív szexuális élet! Ebben a korban a legtöbb nő másképp kívánja az együttlétet, ráadásul a védekezéssel sem kell foglalkozni, a szex önfeledt és gondtalan lehet. Ha ez mégsem válna be, próbáljon ki vény nélkül kapható síkosító szereket.

Szeretné örökre elfelejteni a menopauza kellemetlen tüneteit? A természet most a segítségére siet!

Már évszázadok óta több alternatív növényi kivonatot ismertek a menopauza tüneteinek enyhítésére, melyek hatása tudományosan is igazolt…
Az alábbiakban Ön is megismerhet néhány jótékony növényt, mely segíthet a klimax könnyű átvészelésében.

Egyik ilyen növény a sok mindenki által ismert réti here. A réti herével már mindenki találkozott, de gondolta volna, hogy ezen az időszakon pont ez a gyógynövény tud átsegíteni? A benne lévő izoflavonok megkönnyíthetik az életét. Enyhe nyugtató hatása van, így könnyen kezeli a változókori hangulatingadozásokat, valamint szabályozza a hormonális változásokat, így a teste nem éli meg majd olyan drasztikusan a menopauza tüneteit.

A yam a klimax ellenszere?

Igen! A mexikói yam gyökér kivonat nagy mennyiségben tartalmaz diosgenint, ami nagyon hasonló a progeszteronhoz, így hozzájárul ahhoz, hogy a szervezet többet termeljen ebből a hormonból.

Hasonlóan hatékony csodaszer a szója! A szója egy hüvelyes növény, mely nagyon egészséges és sokféleképpen hasznosítható. A szójabab rengeteg növényi hormont tartalmaz, így hormonális hatása miatt fogyasztása ajánlott a menopauza alatt, mesterséges kezelés helyett is alkalmazható. Lassítja a nők öregedési folyamatait, melyet keleti nők hosszan tartó fiatalos kinézete igazol.