Mediterrán életérzés a Mediterrán lakberendezési stílussal

Belegondolt már abba, hogy milyen lehet, ha otthonába beköltözne a nyár még a szürke téli hétköznapokban is? Nos, a Mediterrán lakberendezési stílus megszépíti mindennapjait, de ugyanakkor vidámnak és boldogabbnak is érezheti magát.

A hagyományosan jellegzetes részletek Spanyolország, Görögország és Olaszország partjairól származnak és a főbb jellemzői a meleg színek és a megfelelő textúrák és bútorok kombinációja. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan is lehet berendezni otthonunkat Mediterrán stílusban.

Színek és árnyalatok

Ez a stílus lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy vidámszínsémát, amely tele van eleganciával.Attól függően, hogy mik az elvárások, akár összekombinálhatja az erős pasztellszíneket is, hogy kiegyensúlyozott legyen hatás. Az egyik gyakran használt kombináció a falak pasztellszínekkel való befestése, ehhez válasszunk élénk lakberendezési tartozékokat.

Mediterrán stílusú bútorok

Miután kiválasztotta a megfelelő színösszeállítást a következő dolog, hogy döntsön a bútorokkal kapcsolatban. A tömör fából vas elemekkel kombinálva készült bútorokat használják előszeretettel azok, akik a Mediterránstílust választják.

A bútorok általában alacsonyak, a székeket és kanapékata mediterrán stílusnak megfelelő színű és textúrájú anyagok borítják.

Mediterrán stílusú anyagok

A fő anyagok, amelyeket használni szoktak a stílus irányzatban leginkább a fa, pamut, kő, kerámia vagy kovácsoltvas.

 

<<  Art deco lakberendezés                               Lakberendezési stílusok  >>