Macskakerék – Cica fitness

Sajnos a cicák esetében is előfordul a túlsúly az elhízás, különösen a korosabb kedvenceink esetében. Az emberek esetében azt tanácsolnánk, hogy változtassunk az életmódon. Egészséges táplálkozás, diéta, fogyókúra, és sok mozgás. Ez lenne a megoldás a macskák számára is.

Azért ez nem egyszerűen kivitelezhető, főleg válogatósabb, lustább cicák esetében. A macskakerék alkalmazása, beillesztve a cica mozgástervbe, edzéstervbe segít biztosítani a napi mozgásigényt. A macskakerék a kedvenc játéka lehet a macskának, amit szívesen használ, amivel élmény lehet a mozgás. Tekintse meg a Cicapanzió új videóját a macskakerék használatáról.

A mozgás mellett következhet az egészséges táplálkozás. Figyeljünk oda a macskaeledel kiválasztásánál az összetevőkre is. Ami nekünk egészséges a cicának nem biztos, hogy jó. A macska alapvetően húsevő állat, így mindenképp tartalmazzon húst a macskacsemege. A zöldségfélékre nincs szüksége a cicáknak, de a búza, kukorica alapú táplálékot sem szabad túlzásba vinni. Ha nem vagyunk biztosak egy macskaeledelben, inkább olvassunk utána mielőtt etetünk belőle.