Linkgyűjtemények, linképítés

A linképítés, a linkkatalógusok helyzete, szerepe erősen megváltozott. A régi katalógusok, linkgyűjtemények nagy része megszűnt, más részük átalakult. A linképítésre is erősen csökkent ugyan az igény, de még hosszú ideig nem fog megszűnni. Divatos lett a hosszabb cikkekben, Pr cikkekben elhelyezett link.

Na, itt álljunk meg egy picit. A linkkatalógusokra, legyen az régi vagy új kiírhatjuk, hogy cikkgyűjtemény, Pr cikkek gyűjteménye, attól még katalógusok maradnak. A nagyobb szövegkörnyezetben elhelyezett link, még katalógus link marad. Tévedés ne essék, nem azt állítjuk, hogy ezek a linkek mind értéktelenek. A linképítésre szükség van, ha jól csináljuk hasznos is, de nagy csodát ne várjunk tőle.

Akkor mi a helyzet a Pr cikkekkel? A Pr cikkekre is szükség van, a jótékony hatásuk a látogatottságra vitathatatlan, de ezek az oldalak más kategóriát képviselnek. Először is nincs kiírva, hogy Pr cikkek. A jellemző tulajdonság az érdekes írások, a magas látogatottság, a minél nagyobb pr érték. Az ilyen oldalakról begyűjtött linkek aranyat érnek.