A hatékony linképítés

A linképítés annyira a köztudatban van, hogy sokan a linképítés és a keresőoptimalizálás közé egyenlőséget tesznek. Így elindult egy nagyszámú amatőr linképítés. Talán ennek a jelenségnek köszönhetőek a Google algoritmus változtatásai. Ezek közül talán a legismertebb a „Pingvin” néven elhíresült mérte a legnagyobb csapást a spam jellegű linképítésekre.

A linképítést továbbra sem lehet kihagyni a keresőoptimalizálás munka során, de nem szabad a minőséget a mennyiségnek alárendelni. Az elkapkodottan épített „olcsó” linkek ideje lejárt, ne szennyezzük vele a világhálót. A linképítést jó, ha profi linképítőre bízzuk, de a minőségi linképítésnek ez nem feltétele. Építhetünk magunk is linkeket a weboldalunknak, de tartsuk be a minőségi irányelveket, és keressük meg a megfelelő felületet a linkünk számára.

A linkkatalógusok kiválasztásánál nézzük meg a már bent lévő linkszövegek minőségét, a katalógus frissítési adatait. A legjobb linkszövegek nem csak a keresőrobotoknak készülnek, hanem a látogatók számára is érdekes információkat tartalmaznak olvasmányos formában. Ami látogatóknak tetszik azt a Google is szeretni fogja. Ezt vegyük figyelembe a linképítés folyamán is.

Ha nem vagyunk biztosak a linkszövegeink minőségében, kérjük tanácsot a szakemberektől, vagy építtessünk néhány linket és nézzük meg, hogyan csinálják a szakemberek. A linképítés megtanulható, ha van rá időnk és kedvünk.