A Glamour lakberendezési stílus

Ragyogás, elegancia és extravagáns vonalak a főbb jellemzői a Glamour lakberendezési stílusnak, amely a húszas években terjedt el, mint a luxus, a csábítás és a szépség kifejezése a lakberendezésben.

Finom vonalvezetésű bútorokat és gyöngyházfényű árnyalatokat használnak előszeretettel, amikor ezt az irányzatot alkalmazzák a lakberendezők, ugyanakkor szorosan kötődik az akkori híres divat ikonokkal, is mint például Marilyn Monroe.

Ez a lakberendezési tendencia mondhatni különleges fogalmakat és lakberendezési tárgyakat használ fel, hiszen a pazar anyagoktól kezdve a merész ötvözeteken át, egészen a gazdag díszítésekig mindent megtalálhatunk a Glamour stílusban.

Tulajdonképpen azt is mondhatnánk a Glamour stílusra, hogy nagy befolyással voltak a régebbi építészeti és lakberendezési stílusok, mint például a firenzei, a barokk és néhány eleme a klasszikus stílusnak is.

A Glamour lakberendezési stílus előszeretettel használja a barokkban megszokott csillogó virág sort és a modern avantgárd tárgyakat is, így lehet jellemző az irányzatra a luxus és a szépség is.

Az egyik előnye a Glamour irányzatnak az, hogy hozzá lehet igazítani bármilyen dekorációs stílushoz.