Az Art deco lakberendezési stílusról

Az Art deco lakberendezési stílus a határtalan tökéletesség stílusa!

Egy ilyen stílusban berendezett otthon nem csak a megfelelő bútorok, a megfelelő anyag vagy a megfelelő világító eszköz kiválasztásában rejlik, hanem abban hogy teljes mértékben átadjuk magunkat az Art deco gondolkodásnak, amelyet az irányzat alapítói fektettek le alapként.

Az Art deco irányzat az első világháborút követően alakult ki egyfajta újjászületés képen, hiszen egy új stílus, egy új korszak alakult ki abban az időben. Az általános boldogság és az optimizmus amit, Európát és Amerikát körül ölelte, voltak az alapjai az Art deco stílusnak.

Az akkori világ új stílusa egyesítette a csillogó vonalakat és az elegáns elemekkel a divat, az építészet, az ékszerek, a bútorok és a lakberendezés területein egyaránt.

Ezt a stílust a fekete, fehér és vörös színek jellemzik, ugyanakkor kis adagokban megtalálhatjuk még az arany illetve ezüstözött színeket is különböző lakberendezési eszközökön is. Egy nagyon fontos tényezője az Art deco stílusnak a világítótestek kiválasztása, amelyek leginkább kovácsoltvas formában jelennek meg.

Ami a lakberendezéshez felhasznált anyagokat illeti, több félét is felsorolhatunk: a bőr, gyakran fehér vagy matt színű, sötét színű fából készült munkalapok, illetve acél vagy alumínium ajtók is ide sorolhatók.

Lakberendezői tervezés, belsőépítészeti kivitelezés partnerünk:
Otthon Team Ép-Tech Kft.